tisdag 3 juni 2014

Godaste fröknäcket


Jag verkligen älskar knäckebröd och kan inte vara utan det. Under mina perioder med helt kolhydratfri kost har jag ändå tillåtit mig att äta knäckebröd. 

Nu har jag fått ett recept på ett glutenfritt förknäcke och är helt såld. Fantastiskt försvinnande gott! Backade en trippelsats sist på tre plåtar. Tur man har varmluftsugn så att det fungerar att köra alla på en gång då de ska vara inne i 60 minuter. Här är receptet som jag fått av AnnelieInreda.com. Baka, ät och njut!

Ett litet tips är att jag i helgen gjorde en ceviche på pilgrimsmusslor, räckor, mango, avokado, lime, chilli, koriander och serverade detta majsbröd till. SÅ läckert gott!


FRÖKNÄCKE (1 plåt)
150 grader i 60 minuter

2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpakärnor
1/2 tsk salt

1/2 dl olivolja
2,5 dl kokt vatten

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i oljan och det kokta vattnet, rör om.
Fördela med slickepott ut tunt på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strö flingsalt över.

In i ugnen 60 minuter.

När jag hade flera plåtar så flyttade jag om mellan plåtarna för att fördela och få en jämnare bakning mellan bröden efter 30 minuter.

Ät och njut med smör och ost!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar